filiera-de-muncitori-ilegali-adusi-din-romania-destructurata-franta1347270815

Angajaţii Biroului Migratie şi Azil al Ministerului Afacerilor Interne au depistat 18 cetăţeni străini de orgine azeră, turcă şi turcmenă, care desfăşurau activitate de muncă pe teritoriile pieţelor amplasate în raza administrativ-teritorială a municipiului Chişinău. Aceştia au fost depistaţi în urma unor raiduri inopinate de verificare a locurilor de concentrare a străinilor, desfăşurate în perioada lunilor martie – mai. 

Potrivit BMA, 9 cetăţeni străini se aflau ilegal pe teritoriul ţării, 4 comercializau fructe exotice în pieţele din capitală în lipsa permiselor de şedere, iar 5 au încălcat regimul de şedere.

În urma controalelor, cetăţenii străini au fost amendaţi cu sume de la 1.000 până la 2.000 de lei fiecare. De asemenea, au fost emise 5 decizii de returnare cu obligarea părăsirii teritoriului Republicii Moldova în termen de 10 zile calendaristice. Totodată, în privinţa altor 5 străini au fost aplicate interdicţii de intrare pe o perioadă de la 1 la 3 ani.

Amintim că de la începutul acestui an, au fost depistaţi 996 de străini aflaţi în situaţie de şedere ilegală, dintre care 177 desfăşurau activităţi neautorizate de muncă. În urma activităţilor au fost emise 225 decizii de returnare, 90 străini au primit interdicţii de intrare în Republica Moldova de la 1 la 5 ani şi 37 plasaţi în custodie publică.

Sursa: Realitatea