Un număr de 54 de elevi care învață în ultimul an la Colegiul „Alexei Mateevici” urmează să fie angajați pe o perioadă determinată în instituțiile preșcolare din Chișinău. Decizia a fost anunțată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Subiectul a fost analizat la o ședință organizată de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport (DGETS) a municipiul Chișinău, scrie Moldpres.

Elevii vor fi angajați până la 31 mai 2019. Pe lângă bursele de studiu, aceștia vor beneficia și de salariu. Totodată, după finalizarea studiilor, absolvenții colegiului se vor putea reangaja în calitate de tineri specialiști în grădinițe.

În cadrul discuțiilor, Silviu Gîncu, șeful Direcției învățământ profesional tehnic, a menționat că și elevii Școlii Profesionale nr. 2 sunt îndemnați să se angajeze în calitate de bucătari la grădinițele din capitală.

Potrivit datelor oferite de DGETS Chișinău, în anul curent de studii în instituțiile de educație timpurie din municipiul Chișinău sunt necesari 387 de educatori, 182 ajutori de educatori și dădace sanitare, 74 de bucătari și 40 spălători de veselă.