Medici de familie și asistenți medicali din 68 de centre de sănătate și 211 de oficii ale medicilor de familie din zece raioane ale țării vor primi măști, mănuși și dezinfectați donate de Elveția.

Potrivit datelor Biroului de cooperare al Elveției, instituțiile medicale vor primi 63 700 de măști medicale de unică folosință, 54 600 de mănuși nitril și 760 litri de dezinfectant pentru mâini si suprafețe. Acțiunea a fost coordonată cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în contextul situației epidemiologice de criză cauzată de răspândirea virusului COVID-19.

Materialele vor fi livrate la sediul centrelor de sănătate și distribuite oficiilor medicilor de familie din subordine, în două tranșe. În prima tranșă, vor fi distribuite loturile de mănuși și dezinfectanți, începând de astăzi, miercuri, 25 martie 2020. În a doua tranșă – măștile medicale de unică folosință, începând cu 31 martie 2020.

Conform datelor oferite de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, până astăzi, în țară au fost înregistrate 125 cazuri de COVID-19.