Misiunea UE pentru Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina (EUBAM) a transmis opt automobile pentru Poliţia de Frontieră şi Serviciul Vamal din Republica Moldova. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, ceremonia de transmitere a avut loc marţi la sediul Poliţiei de Frontieră.

Şeful Misiunii EUBAM, Andrew Tesoriere, a menţionat că „iniţiativele Misiunii acum vor fi preluate de Poliţia de Fronteră şi Serviciul Vamal”.

„Misiunea transferă responsabilitatea inițiativelor pe care le derulează împreună cu partenerii moldoveni în ultimii zece ani şi este firesc să dotăm instituțiile cu mijloacele tehnice necesare pentru a le continua. La fel, donarea acestor autoturisme este și un impuls al angajamentelor Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal în asigurarea managementului eficient la frontiera de stat. Aștept cu nerăbdare să văd utilizarea acestor vehicule în practicile inovatoare, cum ar fi patrulele mobile comune”, a menţionat diplomatul.

Vicedirectorul Serviciului Vamal, Grigore Ioniţov, a menţionat parteneriatul durabil cu EUBAM.

„Serviciul Vamal îşi exprimă aprecierea pentru sprijinul continuu oferit de către Misiune, care a devenit de-a lungul anilor unul dintre cei mai importanți parteneri strategici. Dorim să vă mulţumim pentru deschiderea cu care aţi abordat toate iniţiativele Serviciului Vamal, asistența metodologică și tehnică care a permis realizarea celor mai ambițioase proiecte”, a spus Ioniţov.

Șeful interimar al Poliției de Frontieră, Ianuș Erhan, a menţionat că „donarea celor patru automobile va contribui cu certitudine la eficientizarea activităților de prevenire și combatere a criminalității transfrontaliere”.

„Poliția de Frontieră este receptivă la inițiativele venite din partea experţilor și mizează în continuare pe sprijinul și asistența Misiunii, prezentându-se de-a lungul anilor drept un partener de încredere și martor al tuturor schimbărilor instituționale”, a spus Erhan.