8 membri PLDM au de gand sa isi depuna carnetul de partid dupa ce au fost demisi din functiile de decizie din partid. Printre ei deputata ACUM Maria Ciobanu sau candidatul la parlamentare pe circumscriptia de la Nisporeni – Ion Terguta.

 

Acestia spun ca s-ar fi simtit expulzati din formatiune, in timp ce liderul lor, Tudor Deliu, afirma ca nu stie inca nimic despre decizia lor de a pleca.

 

Ieri la sedinta Consiliului Politic National a Partidului Liberal Democrat a pervenit o cerere semnata de 51 de membri, prin care s-a cerut demiterea tuturor vicepresedintilor partidului si revocarea Biroului Permanent Central.

 

“Noi am avut 6 vicepresedinti. Consiliul considera ca este un numar prea mare de vicepresedinti, trebuie sa revenim la un numar mai mic.”

 

Printre acesti vicepresedinti se numara deputata de pe listele ACUM – Maria Ciobanu, candidatul la parlamentare care a pierdut scrutinul in favoarea lui Vlad Plahotniuc pe circumscriptia de la Nisporeni, Ion Terguta, liderul precedent al PLDM – Viorel Cibotaru sau fostul ales al poporului – Vadim Pistrinciuc. Cererea de demitere nu ar fi fost motivata corespunzator, comenteaza Terguta.

 

Ion TERGUTA, VICEPRESEDINTE DEMIS AL PLDM: Noi nu am avut dreptul nici macar sa ne prezentam punctul de vedere asupra acestei probleme. Noua ni s-a cerut in mod imperativ sa se supuna la vot aceasta decizie si s-a votat pur si simplu. Am fost pur si simplu expulzati in felul asta din partid.”

 

 De aceea, acesta isi va depune carnetul de partid. La fel o va face Viorel Cibotaru, care vorbeste ca si Maria Ciobanu va actiona in acelasi mod. Deputata nu ne-a raspuns la telefon ca sa ne confirme, iar vicepresedintele de pana acum Vadim Pistrinciuc ne-a mentionat ca el demmult a decis sa se retraga din politica.

 

Ion TERGUTA, VICEPRESEDINTE DEMIS AL PLDM: “Nu doar eu, toti membrii Biroului isi vor depune demisia din partid, unii au facut-o deja.”

 

Terguta il invinuieste pe Deliu ca intentionat nu ar fi vrut sa puna in discutie anumite chestiuni, la sedinta.

 

Ion TERGUTA, VICEPRESEDINTE DEMIS AL PLDM: “Noi am vrut sa aflam cu permisiunea cui anumiti responsabili din partid au participat in calitate de independenti in alegeri, iar presedintele Partidului a incercat sa ii protejeze si asa Biroul a fost demis.”

 

 Terguta s-a referit la Alexandru Bujorean, care a participat independent la scrutinul din februarie pe circumscriptia 41 care cuprinde Cantemir si Leova. Deliu ne-a comentat ca spusele lui Terguta sunt niste aberatii. Respectivii care au de gand sa isi depuna carnetul de partid spun ca e devreme pentru a ne preciza daca vor adera in continuare la alte formatiuni.

 

Sursa: PRO TV