Biroul Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat lansează înscrierile la programul DOR 2017, destinat copiilor din diaspora Republicii Moldova. Pentru al cincilea an consecutiv, DOR se va desfășura sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, în perioada 20-28 august.

Pentru a participa la ediția a V-a a programului, copiii care au vârsta cuprinsă între 12-17 ani se pot înregistra online, pe www.dor.md, în perioada 25 martie – 25 mai. Locurile vor fi completate pe măsura înregistrării, conform principiului „primul venit, primul servit”. În anul curent, prioritate vor avea persoanele care nu au mai participat până acum la programul DOR.

La fel, ca și la edițiile precedente, la programul DOR 2017 vor fi admiși copii și din Republica Moldova. Aceștia vor fi selectați în urma unui concurs în cadrul căruia vor exprima creativ conceptul de DOR în raport cu migrația printr-o anumită formă artistică (eseu, poezie, cântec, desen, fotografie, video etc.).

Concursul pentru copiii din Republica Moldova se va desfășura în perioada 25 martie – 25 aprilie 2017. Lucrările vor fi evaluate de o comisie mixtă formată din reprezentanți ai BRD, Cancelariei de Stat, Ministerului Educației, CALM. Formularul de participare va fi completat online, pe www.dor.md, la fel și lucrările în cadrul concursului, la rubrica „Aplică”.

Participarea la programul DOR este gratuită, toate cheltuielile fiind asigurate din bugetul de stat. Participanții acoperă doar cheltuielile de călătorie spre/din Republica Moldova.