IMG_3400În ultimele 48 ore, în cadrul unei operațiuni declanșate  pe linia prevenirii și combaterii traficului ilicit de mărfuri pe teritoriul Republicii Moldova, colaboratorii vamali din cadrul Secției contracararea fraudelor din cadrul Biroului Vamal Bender și
colaboratorii de poliție au curmat cu succes o tentativă de punere în liberă circulație a unui lot de băuturi alcoolice, fără timbru de acciz al Republicii Moldova.
Astfel, în apropierea s. Hagimus, în baza analizei de risc a fost stopat un autoturism de model Mercedes 240D,  cu numere de înmatriculare din regiunea transnistreană, condus de un locuitor  al or. Bender.
In cadrul controlui fizic efectuat asupra mijlocului de transport, colaboratorii vamali au depistat mai multe cutii cu sticle de coniac în asortiment, în valoare de zeci de mii de lei. Marfa era camuflată în salonul și  portbagajul  automobilului, iar pentru că nu avea actele necesare, care ar confirma proveniența  mărfii, lotul de coniac a fost   ridicat de către organul vamal, în vederea confiscării.
Mai mult, bărbatul în vîrstă de 38 de ani, nu a putut explica colaboratorilor vamali de unde a procurat marfa și cum urma acesta să o plaseze în libera circulație. Totodată, în cadrul investigațiilor preliminare s-a stabilit că, marfa produsă în or. Tiraspol, a fost
introdusă prin ocolirea posturilor vamale interne de control.
Pe acest caz, a fost întocmit un proces-verbal conform indicilor art. 287 Cod contravențional al Republicii Moldova, conform căruia, conducătorul auto este obligat să achite o amendă de 3000 lei, cu confiscarea mărfii.