Persoane din comunitatea LGBT și susținători ai acestora au participat astăzi la ceremonia de deschidere a celei de-a XVIII ediții a Festivalului Moldova Pride

Sărbătoarea a început cu tradiționala arborare a drapelului Moldova Pride. În acest an, drapelul a fost arborat de Elena Mitieva, una dintre primele angajate ale Centrului de Informații Genderdoc-M și Tatiana Chebac, noua președintă a Boardului organizației.

Printre oaspeții evenimentului au fost reprezentanți ai ambasadelor prietenoase comunității LGBT. Anastasia Danilova, directoarea executivă a Centrului de Informații Genderdoc-M a ținut să mulțumească acestora pentru sprijinul acordat în lupta pentru justețe și echitate.

Ambasadoarea regatului Suediei, Anna Lyberg, a mulțumit reprezentanții organizației Genderdoc-M pentru contribuția pe care o au în apărarea drepturilor omului și și-a manifestat mândria pentru faptul că ambasada sprijină organizația inclusiv material pe parcursul a peste 10 ani:

“Sloganul din acest an – “Sunt ok”, este o dovadă a dezvoltării impresionante datorită campaniilor de informare eficiente care au avut loc pe parcursul anilor de activitate a organizației. (A fi capabil să te iubești pe tine însuți și să fii iubit de alții cu tot cu părțile tale bune și rele, este probabil una dintre cele mai importante calități ale unui om. ȘI asta este esența drepturilor omului, care ne ajută să trăim liberi, în securitate și echitate.

În același timp, Excelența sa s-a arătat îngrijorată de discursurile instigatoare la ură. Dincolo de toate problemele prin care trece omenirea, ura și lipsa de toleranță continuă a fi răspândite. Liderii țărilor ar trebui să-și asume responsabilitatea de a asigura respectarea drepturilor și libertăților tuturor persoanelor. Cred că e timpul să vedem mai mulți pași în direcția asigurării drepturilor persoanelor  din comunitatea LGBTI ”, a conchis excelența sa.