În comuna Boșcana, raionul Criuleni s-a desfășurat evenimentul de lansare a campaniei naționale împotriva violenței domestice.

La eveniment a participat viceministrul Afacerilor Interne, Oleg Babin, ministrul Muncii Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș, reprezentanta de țară  a Entitatății Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women Moldova), Ulziisuren Jamsran, primarul comunei Boșcana, Svetlana Racu, reprezentanți mass-media și alți invitați, anunță serviciul de presă al Mnisterului Protecției Sociale.

Lansarea campaniei naționale împotriva violenței domestice, a început în această dimineață cu un flashmob organizat de voluntarii care promovează stoparea violenței în familie.

Prezent la eveniment, viceministrul Afacerilor Interne, Oleg Babin a vorbit despre colaborarea MAI cu organizaţiile internaţionale cum ar fi PNUD, Fondul ONU pentru Populaţie în Republica Moldova, Misiunea OSCE în Republica Moldova și alte reprezentanțe, care aduc un aport considerabil în eradicarea fenomenului violenţei în familie şi abuzului faţă de copii.

 În același timp, viceministrul de interne, Oleg Babin a specificat că Ministerul Afacerilor Interne va continua să întreprindă măsuri de prevenire și combatere a acestui fenomen.

 “Deşi la 10 decembrie Campania „16 zile de acţiuni împotriva violenţei în bază de gen” îşi va încheia activitatea, noi, Poliția în colaborarea cu organizațiile nonguvernamentale, cu Ministerul Muncii Protecției Sociale și Familiei și autoritățile administrației publice locale, suntem în continuare orientaţi în realizarea multiplelor măsuri care vor fi desfăşurate în comun pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, creând astfel un mediu mai sigur pentru copiii, femeile şi bărbaţii din Republica Moldova”, a declarat viceministrul Afacerilor Interne, Oleg Babin.

În cadrul acestui eveniment au fost prezente și femeile care au reușit să depășească violența în familie, acestea au venit cu un mesaj de încurajare și susținere pentru toate persoanele care încă se mai confruntă cu această problemă.

Reprezentanta de țară, UN Women Moldova, Ulziisuren Jamsran. a comunicat despre dificultatea cu care aceste femei au trecut peste fenomenul violenței domestice și despre cât este de important ca femeile și copii să fie ajutați și susținuți de societatea civilă pentru a învinge lupta cu violența.

Noi suntem aici pentru a ne uni forțele și a lucra cu femeile supraviețuitoare ale violenței, astfel încât alte femei să le urmeze reușitele”, a menționat reprezentanta de țară, UN Women Moldova, Ulziisuren Jamsran.

Campania durează 16 zile și se va încheia la 10 decembrie, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, aceasta are drept scop promovarea drepturilor fundamentale ale femeilor și protejarea acestora de violența în familie.