Un număr de 12 candidați concurează pentru funcția de președinte al Republicii Moldova și se vor regăsi în buletinul de vot la alegerile din 30 octombrie. Astfel, buletinul de vot va avea o lungime de aproape 35 de cm și o lățime de 14 cm. O decizie în acest sens a luat astăzi Comisia Electorală Centrală.

Potrivit deciziei luate astăzi, buletinul de vot pentru alegerile președintelui Republicii Moldova din 30 octombrie 2016 va avea lungimea de 348 de mm și lățimea de 140 de mm.

„Buletinul de vot va conține 12 patrulatere, fiecare având dimensiunile de 110 mm pe 20 mm. Distanța dintre patrulatere este de 2,5 mm unul față de altul. Lungimea buletinului va fi de 348 mm, iar lățimea de 140 de mm. În partea stângă a fiecărui patrulater se va imprima simbolul concurentului electoral cu dimensiunile de 15 mm pe 15 mm. În partea dreaptă, la aceeași distanță de latura de sus și cea de jos, un cerc cu diametrul de 15 mm în care alegătorul va aplica ștampila cu inscripția „VOTAT”.”, a dat citire proiectului de decizie, secretarul CEC, Veaceslav Agrigoroae.

Totodată, conform deciziei, buletinele de vot vor fi tipărite pe „hârtie opacă, mată, de culoare albă”. Pentru acestea „vor fi folosite toate semnele de protecție, cum a fost folosit și anterior la buletinul de vot.