În dimineaţa zilei de 27 noiembrie curent, poliţiştii sectorului Râşcani ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au fost alertaţi de către nişte trecători, care au declarat că pe strada A. Hajdeu a fost jefuită de geantă o bătrână de către un individ necunoscut. La faţa locului imediat s-a deplasat grupa operativă iar serviciile de investigaţii au iniţiat acţiunile de specialitate în acest sens. Astfel, victima s-a dovedit a fi o femeie în vârstă de 73 de ani, domiciliată în capitală, care a declarat poliţiştilor că a fost deposedată de geantă în timp ce mergea pe stradă. Potrivit ei, individul i-a zmuls geanta din mână prin surprindere, în care se aflau mijloace financiare, două telefoane mobile şi actele personale, pricinuindu-i o pagubă materială în valoare de 1 300 lei.

În urma acţiunilor speciale de investigaţii demarate pe urme fierbinţi, la doar câteva ore de la comiterea jafului, poliţiştii au identificat un suspect în acest caz, fiind examinate minuţios secvenţele video de la camerele de supraveghere, instalate în preajma locului unde a fost jefuită victima. Respectiv el a fost localizat la Gara Feroviară Chişinău, care intenţiona să părăsească teritoriul Capitalei. El s-a dovedit a fi în vârstă de 15 ani, originar din raionul Calaraşi, fiind recunoscut ulterior de către victimă. Asupra lui poliţiştii au depistat două perechi de chei, un telefon mobil şi bani, iar geanta cu actele de identitate a fost găsită ulterior aruncată într-o râpă.

Întrucât bănuitul nu a atins vârsta majoratului, este cercetat penal în stare de libertate pentru jaf şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 4 000 lei la 10 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de la 2 la 5 ani.

Poliţia Capitalei solicită cetăţenilor să informeze neîntârziat serviciul 902, atunci când au devenit martori sau victimele situaţiilor similare.