O locuitoare a Capitalei în vârstă de 36 ani a fost reţinută de poliţiştii sectorului Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, după ce au fost sesizaţi de către administraţia unui magazin de telefonie mobilă, comunicând faptul sustragerii unui ceas de mână, în valoare de peste 5 000 lei. În urma acţiunilor speciale de investigaţii şi de urmărire penală poliţiştii au identificat suspecta, care şi-ar fi recunoscut complicitatea.

Acţiunile ei ar fi fost surprinse de camerele de supraveghere instalate în local, când s-ar fi apropiat de vitrină şi privea cu atenţie la ceasul de mână. Ulterior, administraţia magazinului a depistat lipsa şi a solicitat intervenţia poliţiştilor.

Conform primelor informaţii obţinute şi declaraţiile femeii, ceasul de mână l-ar fi dat unui prieten. Acesta urmează a fi localizat şi identificat, iar ceasul ridicat în calitate de probă delictă.

Actualmente bănuita este cercetată penal pentru furt şi riscă amendă în mărime de pînă la 13 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.