catuse_la_maini1Un locuitor al capitalei a fost condamnat la închisoare pentru comiterea escrocheriei şi falsului în acte.

Procuratura mun. Chişinău a demonstrat prin probe că, în perioada anului 2013, inculpatul deţinând o ştampilă falsă a unei întreprinderi a încheiat cu patru firme contracte de vânzare – cumpărare a uleiului pentru automobile şi pieselor auto. Pentru a câştiga încrederea partenerilor, inculpatul achita o parte de bani pentru produsele livrate, iar apoi încheia alte contracte pe sume mai mari, pentru care însă nu achita.

Astfel, escrocul a dobândit ilicit anvelope pentru automobile, uleiuri şi piese auto de schimb estimate la peste 480 de mii de lei, după care dispărea, cauzând părţilor vătămate prejudicii materiale în proporţii deosebit de mari.

Pentru acţiunile sale ilegale, inculpatul a fost condamnat recent la 9 ani de detenţie şi privat de dreptul de a ocupa funcţii de gestionare a bunurilor pe un termen de 5 ani. Prin aceeaşi sentinţă, instanţa a dispus încasarea de la inculpat în beneficiul firmelor păgubite a prejudiciilor materiale cauzate prin infracţiuni. Sentinţa este cu drept de atac. /Serviciul de presă al Procuraturii Generale/