violenta-in-familie-intre-prejudici-2612122836Violenţă în familie, omor intenţionat, tentativă de omor intenţionat şi deteriorarea intenţionată a bunurilor, acestea au fost acuzaţiile înaintate de procurori unui locuitor de 38 de ani din s.Glinjeni, Făleşti, cu propunerea de a fi condamnat la 25 de ani de detenţie.

Potrivit Procuraturii din Bălţi, tragedia a avut loc în martie 2012, cînd inculpatul a aflat despre intenţia iubitei sale de a întrerupe sarcina şi de a locui separat de el. Văzînd că femeia nu cedează nici după înjosirile, ameninţările şi maltratările la care o supunea cu regularitate, acesta a deschis robinetul de la butelia cu gaz din bucătăria casei în care soţia cu soacra sa se aflau. În momentul în care femeile au simţit miros puternic de gaz şi au încercat să iasă afară, inculpatul le-a lovit, doborîndu-le la pămînt, după care a aprins un chibrit. În urma deflagraţiei, soacra sa (61 ani) s-a ales cu arsuri termice de gradul I pe jumătate din corp, decedînd peste cîteva zile în spital. Soţia acestuia, în vîrstă de 34 de ani, s-a ales cu arsuri pe 25 la sută din suprafaţa corpului, rămînînd în viaţa datorită îngrijirilor medicale.

În rezultatul exploziei buteliei cu caz, casa victimelor a ars în întregime.

Recent, Judecătoria mun.Bălţi, în complet format din trei judecători, l-a achitat pe inculpat pe trei din cele patru capete de acuzare, condamnîndu-l pentru o singură infracţiune – violenţă în familie – la 1 an şi o lună închisoare. În termenul executării pedepsei a fost inclusă perioada aflării acestuia în arest, astfel, pedeapsa stabilită inculpatului fiind considerată executată.

Procurorii au calificat sentinţa Judecătoriei Bălţi ca fiind una vădit ilegală şi au contestat-o, insistînd pe condamnarea inculpatului pe toate capetele de acuzare la 25 de ani de detenţie în penitenciar de tip închis şi cu recuperarea daunei pricinuite părţii vătămate.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale