În perioada 21 – 22 noiembrie, la Academia de Studii Economice a Moldovei va avea loc Forumul Moldo-Belarus al Tineretului. La eveniment va avea loc vor un schimb de experiență pe diferite teme specifice sectorului de tineret, scopul primordial al forumului fiind crearea unei interacțiuni eficiente dintre tinerii Republicii Moldova și cei din Belarus.

Evenimentul include mai mult activități: mese rotunde, discuții panel, vizite de lucru la instituții publice, precum Guvern, Parlament, Președenție.

Forumul este se află la prima ediție și se concentrează pe crearea unei legături dintre sectorul de tineret din ambele republici prin diverse discuții.

În cadrul  evenimentului va participa o delegație din 22 de persoane, compusă din reprezentantul Ministerului Educației al Republicii Belarus, vice-ministrul Educației și membrii Uniunii Republicane a Tineretului din Belarus (BRSM) și 40 de reprezentanți ai diferitor organizații de tineret (AIESEC, Centrul Municipal de Tineret din Chișinău, CNTM).

Sursa: diez.md