A fost inaugurat oficial panoul informativ al orașelor înfrățite cu Chișinău. Obiectivul este amplasat pe str. Vlaicu Pârcălab, în preajma sediului municipalității, transmite Evenimentul.md 

La eveniment a participat primarul general interimar, Adrian Talmaci, autorul lucrării – sculptorul, Andrei Dohotaru, angajați ai Primăriei, jurnaliști și simpli cetățeni ai orașului.

Inițiativa instalării pilonului informativ al orașelor înfrățite aparține Direcției relații externe a Primăriei, iar administrația capitalei a acceptat ideea și a apelat la mai mulți sculptori, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici, iar ca rezultat a fost selectat Andrei Dohotaru.

Sculptorul, care este și membru Uniunii Artistilor plastici, a declarat că este onorat să realizeze un asemenea panou care se încadrează ca și lucrare cu edificiile din preajma.

Pilonul are înălțimea de 5,5 metri și este turnat din bronz. În partea superioară sunt montate 8 placuțe, pe care sunt inscripționate pe ambele părți denumirile și distanțele (km) a celor 16 orașe înfrățite cu Chișinăul.

Partea superioară a construcției este iluminată de 1 felinar cu 3 brațe. De asemenea, la baza coloanei este montat un panou cu QR codurile orașelor înfrățite, care poate fi scanat, pentru vizualizarea informațiilor suplimentare.