Cinci linii clandestine de contrafacere a băuturilor alcoolice tari în proporţii deosebit de mari, au fost deconspirate şi documentate de către ofiţerii de investigaţii ai IP Ciocana al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău de comun cu Procuratura sectorului Ciocana. Conform informaţiilor acumulate în urma investigaţiilor, activităţile ilegale de îmbuteliere a coniacului şi alte băuturi alcoolice, erau desfăşurate şi coordonate de către 5 bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 35 şi respectiv 42 ani, fiind camuflate în diferite depozite în Chişinău şi câteva suburbii. Scopul final era să comercializeze cantităţi impunătoare de băuturi contrafăcute în pieţe şi magazinele din capitală, în lipsa actelor obligatorii de certificare şi calităţii a produselor, punând în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor, anunță serviciul de presă al Poliției Capitalei.

Respectiv în urma percheziţiilor autorizate şi desfăşurate pe adresele indicate, poliţiştii au depistat şi ridicat căntităţi de peste 1 200 litri de alcool etilic, băuturi alcoolice tari în asortiment, vinuri spumante,coloranţi chimici, toate accesoriile pentru a îmbutelia băuturi, aparataj special de îmbuteliere, înscrisuri de ciornă privind veniturile obţinute în urma vânzărilor ilegale, precum şi alte probe ce prezentau interes acţiunilor de anchetă.

În context, toate probele depistate au fost ridicate şi depozitate până la luarea de decizie a instanţei de judecată, privind nimicirea băuturilor contrafăcute. Totodată poliţiştii au iniţiat o cauză penală  pentrutransportarea, păstrarea sau comercializarea mărfurilor supuse accizelor, fără marcarea lor cu timbre de control sau acciz. Bănuiţii riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 20 000 lei la 30 000 lei cu confiscarea marfurilor. La fel sunt desfăşurate acţiuni de investigaţii suplimentare în vederea identiifcării altor complici în aceste reţele frauduloase de contrafacere  băuturilor alcoolice în asortiment.