Фото028 În dimineața zilei de ieri 17 iunie a.c., în apropiere de Ungheni, de către un echipaj al poliției de patrulare care activa pe traseul Ungheni – Sculeni frontiera cu România, a fost stopat un automobil de model Audi 100. Unitatea de transport a fost stopată din motiv că avea semne vizibile de supra încărcare.

În timpul verificării actelor din direcția automobilului venea miros puternic de alcool. Tot atunci au apărut suspiciuni că conducătorul auto transportă marfă fără acte de însoțire.

Ca urmare a verificării autoturismului s-au depistat aproximativ 400 litri de alcool etilic, fără acte de proveniență, certificate de calitate sau certificate de conformitate a mărfii. Alcoolul se transporta în diverse recipiente de plastic cu încălcarea tuturor normelor și cerințelor sanitare.

Șoferul nu a dorit să declare nimic în acest sens pentru ce a fost escortat în incinta IP Ungheni.

Tot ieri, în timpul patrulării satului Baimaclia din raionul Căușeni, de către o echipă de patrulare al INP a fost depistată o parcelă cu aproximativ 350 plante de cînepă. Plantele creșteau pe malul unui rîu care trece prin localitate. ”Proprietarul” a fost foarte ingenios deoarece a ascuns plantele de văzul lumii cu vegetație sălbatică care creștea jur împrejur.

Ajunși la fața locului, reprezentanții Inspectoratului de poliție Căușeni au examinat locul respectiv și împreună cu inspectorii de patrulare au nimicit plantația.

Cazul este investigat de către IP Căușeni. La moment se întreprind toate măsurile de depistare și tragere la răspundere a infractorilor.