igordododndonPreşedintele PSRM, Igor Dodon susţine că dizolvarea Parlamentului şi alegerile anticipate sunt unica soluţie pentru politica Republicii Moldova. În acest sens, Igor Dodon a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care vorbeşte atât despre rolul lui Ion Sturza, cât şi despre acţiunile pe care le-a făcut partidul său în ultima perioadă.

„Luni, în Parlament s-a întîmplat ceea ce doar naivii credeau că nu se va întîmpla. Candidatul Sturza a fost umilit şi trimis la plimbare. În istoria politică, Sturza a fost şi a rămas un eşec. Fosta alianţă proeuropeană nu mai există nici de jure, nici de facto. Acolo, pe dreapta şi centru-dreapta, între partide şi fracţiuni se duce o luptă de nimicire politică reciprocă. Iar oricare alt candidat la funcţia de premier va fi sau unul steril şi fără şanse, propus de Timofti, sau un exponent al oligarhiei impus lui Timofti. În ambele cazuri, ţara nu are de cîştigat, doar de pierdut. Iar preşedintele nu va putea fi ales în primăvară”, a scris Dodon pe Facebook.

De asemenea, acesta speră că tot mai multă lume va susţine alegerile anticipate în Republica Moldova, menţionând că actualul legislative trebuie dizolvat.

 „Anticipatele sunt unica soluţie pentru a începe să scriem politica moldovenească de pe o pagină nouă. Noi de asta avem nevoie acum, de o schimbare radicală a lucrurilor”, a adăugat Igor Dodon.

Mai mult, Igor Dodon a făcut o totalizare, precizând care au fost acţiunile întreprinse de socialişti în anul 2015.

 „Am vorbit primii de la tribuna Parlamentului despre furtulul de miliarde și am creat Comisia parlamentară de anchetă în februarie. Am cerut în martie demisia lui Chiril Gaburici și am obținut-o în iunie. Am protestat împreună cu cetățenii și am instalat corturi în fața Parlamentului în septembrie.

Am pregătiti moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleț, proiectele de hotărîri de inițiere a demisiei președintelui Parlamamentului și al șefului statului în octombrie. Am demis Guvernul Streleț în octombrie. Am votat retragerea imunității parlamentare lui Filat. Nu am cedat presiunilor de a participa în coaliții și alianțe în noiembrie și decembrie”, a notat preşedintele PSRM.