Cel puţin 17 persoane au decedat, iar alte zeci au fost rănite după ce un fost elev a deschis focul într-un liceu din orăşelul Parkland, situat în statul american Florida, înainte de a fi reţinut de poliţie, au anunţat autorităţile, potrivit site-ului postului BBC News, citat de Mediafax și trm.md.
Suspectul, identificat drept Nikolas Cruz, în vârstă de 19 ani, a fost elev la acest liceu, fiind exmatriculat din motive disciplinare nespecificate, a declarat Scott Israel, şeriful comitatului Broward, care a precizat că acesta s-a predat poliţiei fără să opună rezistenţă.

Şeriful a explicat că suspectul a folosit o puşcă şi avea „nenumărate încărcătoare”.

Cel puţin 14 persoane au fost transportate la spital în urma incidentului armat, potrivit lui Scott Israel.

Incidentul a început în afara şcolii, unde Cruz a ucis trei persoane, după care a intrat în clădire, împuşcând mortal alte 12 persoane. Două persoane au decedat la spital în urma rănilor suferite, a mai adăugat şeriful comitatului Broward.

Acesta este cel de-al 18-lea incident armat petrecut într-o instituţie de învăţământ din Statele Unite de la începutul acestui an, potrivit unei organizaţii care pledează pentru controlul armelor de foc.