Timp de opt ani, din sistemul de învățământ al Republicii Moldova au plecat peste 11 mii de profesori. Dacă în anul 2010 erau 60.690 atunci în anul 2019 activează circa 49 de mii de învățători, transmite Evenimentul.md

Câștigul mediu salarial al profesorilor în anul 2018 a fost de 5.147 de lei, anunță Biroul Național de Statistică (BNS), informează agora.md.

În august 2018, lidera PAS, Maia Sandu, promitea majorarea salariilor profesorilor cu 50%.

„Mărirea salariilor profesorilor nu mai poate fi amânată! Când va fi la guvernare, PAS își asumă să mărească cu cel puțin 50% salariile tuturor angajaților din educație”, scria atunci pe facebook Maia Sandu.

Cu toate acestea, de când este la guvernare, Maia Sandu majorarea salariilor cu 50% așa și nu s-a produs.

Iar la o întâlnire cu educatorii și profesorii din Criuleni din anul 2013, perioadă în care Maia Sandu ocupa funcția de ministru al Educației în Guvernul Filat, fiind întrebată când se va majora salariile personalului tehnic, care pe atunci primeau un salariu de până la 1000 de lei, lidera PAS spunea că respectivii oameni ar trebui să nu cheltuie banii din acel salariu mic, pe căsătoria copiilor și astfel le va ajunge pentru trai.