Peste 2300 de persoane din capitală au ajuns săptămâna trecută în instituțiile medico-sanitare publice cu infecții respiratorii acute. Anunțul a fost făcut astăzi de către şeful interimar al Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate, Carolina Olaru, în ședința săptămânală a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău, transmite Moldpres.

Potrivit sursei citate, numărul cazurilor de viroze a crescut față de săptămâna precedentă, când s-au înregistrat circa 2000 de cazuri.

„Numărul îmbolnăvirilor este caracteristic acestei perioade. Săptămâna trecută cazuri de gripă nu s-au înregistrat. Totodată, 7200 doze de vaccin antigripal au fost repartizate în instituțiile medico-sanitare din capitală. Prioritar vor fi imunizate femeile însărcinate, copiii cu boli cronice acute, bătrânii din aziluri, personalul din orfelinate, sanatoriile pentru copii și aziluri”, a spus Olaru.

Totodată, săptămâna trecută, peste 300 de persoane s-au adresat la medic cu maladii infecțioase și intoxicații. Din numărul total, 179 de pacienți au acuzat diaree, dintre aceștia 130 au fost copii. În total, 108 bolnavi au fost spitalizați.