Un elicopter militar s-ar fi prăbuşit în regiunea transnistreană. În acelaşi timp, administraţia separatistă transnistreană afirmă că elicopterul ar fi doar accidentat şi a suferit defecţiuni mecanice, relatează trm.md, cu referire la Radio Chişinău.
Care este starea celor trei persoane care se aflau la bordul elicopterului MI-8 din dotarea forțelor armate ale separatiștilor transnistreni nu este clară, potrivit unor surse citate de Runway 08. Așa-zisul Minister al Apărării de la Tiraspol confirmă incidentul, însă susține că cei aflați la bord au s-au ales doar cu răni ușoare.

„Pe 20 septembrie, în timpul încercării motoarelor și a grupurilor de putere ale elicopterului Mi-8T, prin pornirea motoarelor și a sistemelor de verificare, a avut loc un accident. Corpul elicopterului a fost deteriorat mecanic, iar trei membri ai echipajului au primit leziuni minore. La fața locului au primit îngrijirea medicală necesară”, se spune într-un comunicat oficial.

Potrivit sursei citate, a fost inițiată o anchetă, pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs acest accident, iar printre cauzele posibile ar fi defecțiunea la transmisia șurubului de direcție, care duce la pierderea stabilității și manipularea elicopterului.