În perioada 10-14 septembrie, circa 1830 de persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite, în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”, scrie publika.md.

Peste 700 locuitori din raionul Fălești, satele Ciolacul Nou, Mărăndeni și Chetriș și din satele Bârnova, Clocușna și Hădărăuți din raionul Ocnița au fost consultați de către cardiologi, endocrinologi, otorinolaringologi, oftalmologi și neurologi din cadrul echipelor mobile, potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

De asemenea, medicii stomatologi au consultat și le-au acordat servicii de profilaxie și sanare la peste 240 copii din satul Baimaclia, raionul Cantemir.

În săptămâna 10-14 septembrie, din cadrul campaniei, autospecialele dotate cu instalații radiologice s-au deplasat în nouă localități din raioanele Criuleni și Fălești, iar 877 persoane din aceste localități au făcut screening pulmonar, pentru identificarea cazurilor de tuberculoză sau cancer la plămâni.

Menționăm că, începând din 2 august, locuitorii satelor au oportunitatea să-și testeze sănătatea gratis, în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”.