donatii-pentru-restaurarea-fantanii-cadanei-1406189158Pe 18 iulie, am dat start campaniei de colectarea de fonduri pentru restaurarea Fântânii Cadânei din Lipnic pe platforma Indiegogo. Ne-am propus să adunăm, în 23 de zile, 4000 de dolari. Pentru noi, grupul de inițiativă al acestui proiect, campania de donații a fost un test de voință, optimism și speranță. O parte din noi au fost siguri chiar de la început că vom reuși să adunăm toți banii, pentru alții, fiecare zi în care se adunau donațiile în cont scădea câte un pic din scepticismul de la început de drum.

Iată că în doar 18 zile, cu mobilizarea oamenilor simpli, cu implicarea autorităților locale, a instituțiilor de stat, a jurnaliștilor și blogerilor, am reușit să adunăm banii! 126 de donatori, 4101 de dolari colectați. Suntem copleșiti de emoții și ne mobilizăm deja pentru etapa cea mai importantă: demararea lucrărilor de reconstrucție.

Astăzi anunțăm startul lucrărilor! A fost semnat contractul cu un antreprenor local, iar începând din această săptămână se deschide șantierul fântânii istorice. Vor fi cumpărate materialele de construcție pentru fântână, cruce, panou informativ și zidul de sprijin, conform schiței elaborate, va fi curățită apa din fântână și vor fi pregătite indicatoare turistice spre amplasament.

Ne propunem să vă ținem la curent cu tot ce se întâmplă pe șantierul din Lipnic. Mulțumim tuturor celor care au contribuit pentru ca acest proiect să capete viață!

Pentru mai multe detalii:

Blog dedicat proiectului

http://fantanacadanei.wordpress.com/

Pagina noastră de Facebook:

https://www.facebook.com/fintinacadinei?fref=photo

Wikipedia despre Fântana Cadânei:

https://ro.wikipedia.org/wiki/F%C3%A2nt%C3%A2na_Cad%C3%A2nei

Platforma de donații on-line pentru proiect:

www.indiegogo.com/projects/restoring-a-15th-century-well-from-moldova/x/8092714