james-pettit-465x390Presa controlată de Vlad Filat, dar și așa-zișii analiști politici despre care se spune că ar fi plătiți din banii furați de liderul PLDM din buzunarele oamenilor îl atacă pe ambasadorul SUA la Chișinău James Pettit pentru că a declarat că nu susține alegerile anticipate și că Washingtonul este gata să sprijine viitorul Guvern de la Chișinău.

Victor Ciobanu are pretenții într-un material publicat în Ziarul Național că Occidentul nu sprijină forțele politice care nu se regăsesc în noua majoritate parlamentară. ”Deocamdată, tot ce se pretinde drept alternativă politică e încă în faza de proiecte. Ceea ce nu înseamnă că ele nu trebuie susținute. Noi le vom susține. Dar și ei trebuie să fie mai consecvenți și mai expliciți. Și, cel mai important, mai cooperanți. Multe proiecte răzlețe doar se vor îngropa reciproc”, a scris acesta.

În continuare, el îi adresează o serie de întrebări ”incomode” ambasadorului SUA, în care îl critică pentru faptul că s-a opus alegerilor anticipate.

”Cum va putea această majoritate formată prin corupere să lupte contra corupției? Cum anume vor colabora americanii cu o astfel de majoritate coruptă? Care vor fi condiționările?”, se întreabă Ciobanu, asta chiar dacă ambasadorul SUA a declarat clar la TV7 că formarea noii coaliții este un process politic normal și este o chestiune internă a Republicii Moldova, iar alegerile anticipate ar fi fost în detrimentul dezvoltării țării.