Partidele proeuropene de opoziție au greșit atunci când au decis să nu participe la referendumul de demitere a primarului suspendat Dorin Chirtoacă. De această părere este analistul politic apropiat partidelor DA și PAS, Victor Ciobanu, citat de independent.md.

Potrivit lui, partidele de opoziție s-au prins într-un scenariu „fake”, plămădit de Partidul Democrat. „Nu-mi pare corectă din mai multe considerente. La general – administrarea liberală din ultimii ani a Capitalei e un fiasco monumental. Nu văd de ce nu ar trebui de participat la demiterea unui primar incompetent, impotent și corupt, cu un vagon de dosare. Ca să nu te asociezi cu socialiștii? Păi asta-i din domeniul comunicării și nu a fondului problemei. Cred că se putea explica acest lucru. Și la o adică, cu ce e mai bună asocierea cu PD, care e autorul acestui scenariu și tot boicotează referendumul?”, a menționat Victor Ciobanu în cadrul unui interviu pentru portalul Tribuna, citat de independent.md.
Ciobanu a mai spus că partidele de opoziție „au ratat o oportunitate colosală care li s-a oferit”.
„Un partid oricând trebuie să fie gata să participe la alegeri. Iar Capitala niciodată nu a fost câștigată de candidații de stânga. Postul de primar general al Chișinăului e un capital politic cu o pondere foarte mare și care pur și simplu a fost ratat din lipsă de analiză mai profundă decât în două mutări. Acum se va păstra controlul PD asupra Capitalei. Ce a câștigat opoziția? Nimic!”, a conchis Ciobanu.