Lupta cu corupţia este un element central al strategiei Partidului Democrat din Moldova, iar aceasta va marca demersul anticorupţie al Guvernului, au opinat invitații din cadrul emisiunii REPLICA,  de la PrimeTV. Dovada este că acest obiectiv a fost lansat de noul preşedinte democrat Vlad Plahotniuc, care a dat asigurări că cei care comit ilegalităţi vor răspunde în faţa legii.

„Evident că lupta cu corupţia este un element central al strategiei PD-ului. Nu este doar o strategie care se face pentru binele populaţiei, dar este şi o modalitate de legitimare a PD-ului în faţa publicului. PD-ul vine de la o vreme încoace în faţa oamenilor cu această idee, că noi vom combate corupţia. Noi vedem dlui cumva deja că acţiunile Guvernului răspund la aceste chemări făcute de domnul Plahotniuc. Ceea ce spune dl Plahotniuc deja se întâmplă, dar aşteptările populaţiei sunt mult mai mari. ceea ce dumnealui spune, trebuie încă să fie tradus în fapt”, consideră analistul politic, Corneliu Ciurea.

„Eram sigur că domnul Plahotniuc va prelua frâiele PDM. Singura persoană care poate să aducă beneficiu PDM este dl Plahotniuc. Domnul Plahotniuc până la urmă şi-a asumat acest lucru. Şi cred că şi aparatul PDM a conştientizat că dacă şi aşa se spune de dl Plahotniuc că el conduce partidul, de ce să nu-l conducă? Presupun că este şi vorba de o asumare conştientă pe care dl Plahotniuc o face”, a declarat jurnalistul Victor Nichituş.

„Asta este alegerea membrilor de partid, să fie într-un ceas bun. Probabil că dumnealui este conştient că, sau face lucrurile să meargă correct şi într-o direcţie propusă chiar de domnia sa în timpul congresului sau probabil că roata istoriei politică pe veci o să-l arunce undeva într-un loc neînsemnat”, a afirmat managerul naţional al Reţelei Femeile pentru Democraţie, Erica Zucec.

„Am apreciat oamenii care în urma vorbelor, fac şi fapte. Oamenii care au curaj să spună lucrurilor pe nume. Oamenii care au curaj să facă ceva. Şi domnul Plahotniuc este din persoanele care fac foarte foarte multe lucruri pentru cetăţeni”, a completat primarul oraşului Hînceşti, Alexandru Botnari.

„Este probabil un pas care are ca obiectiv relansarea viziunii, nu doar partidului, dar şi a felului în care s-a făcut politică până acum. Am apreciat faptul că au fost enunţate pentru prima data viitorul acestei ţări, şi nu doar în limita unor paradigm, dar în limita unor mesaje concrete pentru oameni”, a menționat directorul CReDO, Sergiu Ostaf.