Liderul Partidului Democrat din Moldova a anunțat astăzi un nou proiect de amploare, ”Apă Bună pentru Moldova”. Astfel, guvernarea își propune ca deja în anul 2019, cel puțin 100 de mii de oameni să aibă acces la apă de calitate.

Tot astăzi, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat, în cadrul unui briefing de presă, că Programul ”Drumuri Bune pentru Moldova” va fi extins în anul viitor și deja va viza traseele raionale. În ansambu, se preconizează reparația și construirea a circa 2600 de kilometri de drumuri în toate raioanele țării,

Per total, statisticile sunt evident în favoarea actualului Guvern și a Partidului Democrat din Moldova. Cifrele nu mint și spun fără echivoc că dacă în perioada 2009-2016 s-au construit mai puțin de 1.000 de kilometri de drumuri, în 2018 s-a reușit deja reparația și construcția a 1.600 kilometri de drumuri, adică de 12 ori mai mult.

Cu alte cuvinte, este limpede că programele Drumuri bune sau Apă Bună pentru Moldova reflectă cu brio opțiunea Pro-Moldova, adoptată de Partidul Democrat. Formațiunea se dorește să fie aproape de oameni și reușește acest lucru, prin derularea unor proiecte sociale de mare anvergură.

Astfel de programe de amploare sunt implementate în premieră pentru Republica Moldova. Cetățenii încep să înțeleagă, în sfârșit, că țara poate să aibă și o altfel de guvernare, decât una preocupată doar de furtul banului public. O guvernare preocupată de asigurarea binelui comun.

Trebuie să remarcăm faptul că astfel de proiecte au devenit posbile, deoarece banii publici sunt cheltuiți rațional și, cel mai important, nu se mai fură. Guvernul condus de Pavel Filip este constituit din manageri eficienți, datorită cărora a fost posibil o creștere economică impresionantă. Acest fapt a făcut posibilă orientarea investițiilor în proiecte de infrastructură.

Acest lucru demonstrează faptul că Republica Moldova este pe drumul cel bun. O țară cu drumuri bune, cu apeducte moderne, cu infrastructură normală este o țară dezvoltată și puternică. Una care impune respectul tuturor. Acest fapt este demonstrat și de ultimul sondaj de opinie, în care PDM apare deja la egalitate cu PAS-ul Maiei Sandu.