Analistul politic Anatol Țăranu dă de pământ cu Vasile Năstase și cu Partidul DA, condus de fratele său, Andrei Năstase. Într-o postare pe facebook, analistul susține că a devenit indezirabil la Jurnal TV, după ce și-a permis să-l critice pe proprietarul postului de televiziune, Victor Țopa, pentru mișcări de aliere cu stânga antieuropeană și acțiuni ostile unioniștilor.

”M-a amuzat postarea lui Vasile Năstase. Chiar dacă înțeleg perfect adevăratele motive ale întrebării lui ușor ipocrite, răspund pe cât se poate de serios: nu sunt prins de nimeni, sunt liber ca niciodată în cuget și exprimare! Sunt atât de liber, încât singur decid la care TV să merg și ce anume să spun în comentariile mele”, a scris analistul pe facebook.

Țăranu mai scrie că regretă faptul că în campania prezidențială a tăcut și, din considerente de falsă solidaritate cu cauza partidei pro europene, a asistat tacit la jocul stupid al veleităților unor lideri, fapt ce a adus la determinarea unicului candidat al dreptei doar cu o săptămână înainte de alegeri.

”Știu că am devenit indezirabil la Jurnal TV după ce într-o emisiune l-am criticat pe unul din stăpânii de facto ai televiziunii, pentru mișcări de aliere cu stânga antieuropeană și acțiuni ostile unioniștilor. Prefer acum să le spun lucrurilor pe nume, chiar dacă adevărul este unul neplăcut, în speranța că lucrurile se pot corija, decât să bocesc la unison eșecul alegerilor parlamentare viitoare. Uneori am ușoara senzație că complexul intolerantului și atotștiutorului Roșca se reîncarnează în văzul tuturora în figura unui autoproclamat lider al protestelor în derivă, care încă nu a câștigat nicio luptă politică notabilă, dar deja își asumă privilegiul de a da sentințe fără recurs. Cât mă privește, deloc nu sunt fascinat, cu atât mai mult frustrat de această umflare în pene a unor moralizatori de duzină. Eu deja de mulți ani mi-am câștigat condiția de a spune public ceea ce gândesc și în ce cred”, a scris Țăranu.