Europarlamentarul Andi Cristea consideră că reacția acidă a liderului Partidului Popular European, Joseph Daul, în urma întâlnirilor pe care le-a avut Ilan Shor cu mai mulți deputați PPE scoate la suprafață o mare problemă și anume că Shor este frecventabil pentru unii din politicienii europeni.
Potrivit lui Cristea, citat de deschide.md, PPE este departe de a înțelege realitățile politice din Moldova.
„PPE dovedește că are dificultăți să înțeleagă ce se întâmplă în Republica Moldova. Un tir de acuzații post întâlniri în Parlamentul European nu rezolvă problema de bază – Ilan Shor este frecventabil pentru unii din politicienii europeni și asta e păcat. Realitatea amicală, așa cum a reieșit ea, bate discursul moralist al colegilor populari europeni”, a declarat eurodeputatul din Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților.
Amintim că președintele Partidului Șor, Ilan Shor, a mers săptămâna trecută la Strasbourg, unde a fost primit de mai mulți parlamentari din grupul PPE, dar și de unii comisari europeni.
Liderul PPE, Joseph Daul, a venit ulterior cu o reacție, în care a anunțat că eurodeputații din grupul său nu aveau mandat pentru discuții cu Shor și au făcut-o pe cont propriu. El a mai spus că Shor trebuie să-și ispășească pedeapsa pentru frauda din sistemul bancar al Moldovei. În replică, Ilan Shor l-a acuzat de apucături dictatoriale și i-a atras atenția că l-a promovat și acoperit pe Vlad Filat, principalul condamnat în dosarul fraudei bancare.