bastovoiEx-deputatul Andrei Baștovoi și fiul său Valentin vor fi eliberați pentru 72 de ore pentru a-și putea înmormânta soția și, respectiv, mama decedată astă-noapte. Declarațiile aparțin ministrului Justiției, Vadimir Cebotari.

Amintim că Svetlana Baștovoi, soția semnatarului Declarației de Independență Andrei Baștovoi, a decedat noaptea trecută din cauza unei intoxicaţii, cel mai probabil cauzată de o scurgere de gaz, iar fiul său Mircea se află în comă.

Astfel, în legătură cu cele întâmplate, după o ședință de Guvern, Vladmir Cebotari a spus că Andrei Baștovoi a fost anunțat despre tragedie de către colaboratorii DIP. De asemenea, el a avut posibilitatea să vorbească la telefon cu rudele despre cele întâmplate.

„Li s-a oferit asistență pihologică necesară, calificată în penitenciar. Au fost lansate discuții cu organele Procuraturii pentru ca acestor persoane să li se permită să asiste la organizarea și petrecerea procedurilor funerare”, a declarat ministrul Justiției.

Potrivit acestuia, cel mai mult probabil, Baștovoi și fiul său vor fi eliberați până deseară. Aceștia se vor afla permanent sub supravegherea colaboratorilor DIP și vor fi monitorizați electronic.

„Persoanele trebuie să poată participa la funeralii fără constrângere psihologică”, a adăugat Vladimir Cebotari.