Delegația oficială a Republicii Moldova nu va participa la Adunarea Parlamentară a Comunității Statelor Independente de la Sankt-Petersburg, este anunțul făcut astăzi de președintele Parlamentului Andrian Candu, într-un briefing de presă.

Decizia a fost luată astăzi de către Biroul Permanent al Parlamentului. Potrivit președintelui Legislativului, Andrian Candu, participarea țării noastre la acest eveniment „nu ar fi binevenită”.

„Consider că participarea Republicii Moldova la acest eveniment nu este binevenită. Am ținut neapărat să discutăm totuși și cu colegii. Astfel, Biroul Permanent a decis ca țara noastră să nu participe Adunarea Parlamentară a CSI. Mă refer la delegația oficială a țării noastre”, a declarat speakerul Andrian Candu, menționând că refuzul participării Republicii Moldova ține de faptul că Moscova nu a răspuns la nota recentă trimisă de Chișinău.

Andrian Candu a accentuat că Republica Moldova nu boicotează activitatea CSI, dar nu va participa la ședințele respective din cauza motivului menționat mai sus. ”Astăzi vor fi expediate scrisori șefilor delegațiilor din celelalte state, gazdelor acestui eveniment și, la fel, secretariatului Adunării Parlamentare a CSI privind motivele și refuzul Republicii Moldova de a participa ala aceste eveniment”, a notat șeful Legislativului.

Anterior presa a scris despre intenția Republicii Moldova de a boicota Adunarea Parlamentară a CSI, care va avea loc la St, Petersbourg în perioada 26-28 martie. Motivul ar fi legat de lipsa unor acțiuni concrete privind soluționarea problemelor semnalate în nota de protest transmisă de autoritățile din Republica Moldova autorităților din Federația Rusă