Partidul Democrat a convocat astăzi cel de-al optulea congres al formaţiunii. Vicepreşedintele formaţiunii, şeful Legislativului, Andrian Candu a spus în discursul său că PDM a fost echipa care a demonstrat că este capabil să genereze reforme curajoase, şi prin urmare, este nevoie ca formaţiunea să-şi propună obiective şi mai mari.

„Congresul Partidului este un moment foarte oportun ca să facem o radiografie a partidului şi a obiectivelor politice pe care ni le-am propus.  Am trecut printr-o perioadă de criză în care am demonstrat că putem să muncim. Oamenii din PDM sunt cea mai de preţ. În această perioadă scurtă, am demonstrat că avem capacitatea să facem mai multe lucruri care trebuiau demult făcute pentru ţara noastră. Am început reforme importante pentru ţara noastră. PDM este garantul reformelor. Aceste rezultate se văd şi nu pot fi contestate.

Cred cu tărie că misiunea de mai departe a PDM este protejarea intereselor Moldovei. Partidele şi politicienii au ajuns la nivel scăzut de credibilitate. Începând cu 2016 am început a lucra pentru a demonstra că suntem diferiţi de ceea există. Se poate ca un partid să genereze reforme curajoase. Aici şi astăzi trebuie să ne propunem obiective măreţe. Dacă vom lucra ca până acum, ele vor fi reuşitele noastre.

Toate partidele îşi doresc să ajungă la putere. Şi mai puţine sunt partidele care au viziune proprie pentru a schimba ţara. PDM este partidul care are nu doar un trecut impresionant dar şi un viitor promiţător în politica moldovenească. Astăzi începe o nouă etapă pentru partidul nostru. Vom face din PDM un partid mare care va fi garantul modernizării statului. Sunt optimist şi cred în şansa partidului nostru. Sincere aprecieri pentru cei care lucraţi în diferite domenii în diferite colţuri ale ţării”, a spus Andrian Candu.

PUBLIKA.MD menţionează că aproximativ 1.000 de delegați din toate raioanele țării, membri ai Partidului Democrat din Moldova, s-au reunit în această dimineață în Chișinău, la Congresul VIII al formațiunii.

Evenimentul se desfășoară la Palatul Republicii, unde au sosit, încă de la primele ore ale dimineții, reprezentanți ai partidului din teritoriu, dar și lideri ai formațiunii.

Alături de Partidul Democrat din Moldova, la eveniment participă și invitați din partea altor partide politice, reprezentanți ai mediului academic și cultural, precum și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău.

Totodată, oaspeți de seamă din partea mișcării social-democrate internaționale au venit să salute evenimentul Partidului Democrat. În sala Congresului se află Luis Ayala, secretarul general al Internaționalei Socialiste, Victor Ponta, vicepreședinte al Internaționalei Socialiste, Președinte al Comisiei Afaceri Europene din Parlamentul României, Sonja Lokar din partea Partidului Socialiștilor Europeni, precum și mai mulți lideri de social democrați din Georgia, Ucraina și România.

Întrunirea democraților a început cu intonarea imnului de stat al Republicii Moldova, de către Ana Cernicova, solistă a Teatrului Național de Operă și Balet “Maria Bieșu”.

Punctul principal pe agenda congresului de astăzi este alegerea noii conduceri a PDM – președintele partidului, prim-vicepreședintele și Consiliul Politic Național. De asemenea, în cadrul întrunirii se va adopta noul statut al partidului și va fi votată rezoluția politică a PDM.