Comisia Electorală Centrală (CEC) a Republicii Moldova, astăzi, marchează 22 de ani de activitate permanentă, transmite EVENIMENTUL cu referire la OFICIAL.

Acest statut a fost obținut odată cu adoptarea Codului electoral, care a unificat procedurile electorale pentru organizarea tuturor tipurilor de scrutine.

„CEC consideră că doar prin implicarea și colaborarea tuturor subiecților interesați – organe electorale, autorități publice centrale, partide politice, cetățeni, societatea civilă, mass-media, dar și alții, atât în perioada electorală, cât și în perioada dintre alegeri, putem obține rezultate și mai bune în organizarea și desfășurarea scrutinelor în Republica Moldova”, comunică organul electoral.

Totodată, Comisia adaugă: „Cu această ocazie, aducem sincere mulțumiri cetățenilor Republicii Moldova pentru implicare în procesele democratice din țară și gratitudine partenerilor naționali și internaționali pentru susținerea oferită. Pe parcursul activității sale, CEC a întâmpinat mai multe provocări, dar a avut și realizări frumoase, care au dus la formarea unei echipe de experți în domeniul electoral și perfecționarea proceselor electorale de la noi din țară”.

Sursa: oficial.md