Moldova va beneficia de prima tranșă din cele 100 milioane euro oferite de UE în calitate de sprijin macro-financiar la începutul anului viitor. Despre aceasta a anunțat astăzi comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johanes Hahn, care a menționat că UE a deblocat finanțarea pentru Republica Moldova. Potrivit Unimedia, oficialul european și prim-ministrul Pavel Filip urmează să semneze astăzi un memorandum în această privință.

„Anii electorali mereu sunt foarte dificili. Uneori într-adevăr duc la încetinirea ritmului reformelor, alteori pot să le stimuleze. Așa sau altfel, astăzi vom semna un memorandum cu reprezentantul Giuvernului Republicii Moldova și, după toate formalitățile, în primul trimiestru al anului 2018, vor ajunge în Moldova. Cu toate acestea, următoarele tranșe vor depinde de progresele pe care Moldova le va face”, a declarat Johannes Hahn, citat de Unimedia.

Reamintim că anterior premierul Pavel Filip a dat asigurări că prima tranșă a sprijinului macrofinanciar din partea UE va ajunge la începutul lui 2018 ăn Moldova.