În cadrul unei conferințe de presă procurorul PCCOCS, Dumitru Stefirța, a confirmat că operațiunea de reținere a medicilor, chelnerilor și polițiștilor suspectați de trafic de droguri a durat aproximativ 3 luni. În schemă sunt implicate persoane condamnate anterior pentru infracţiuni similare.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale împreună cu angajaţii Direcţiei Antidrog a Inspectoratului Naţional de Investigaţii au efectuat 28 de percheziţii. Până la moment au fost reţinute 12 persoane implicate în scheme de realizare a drogurilor. În total, în automobilele şi la domiciliile suspecţilor au fost depistate peste 30 g heroină, aproximativ 2 kg de marijuană şi mijloace financiare de peste 150 000 lei, precum şi alte mijloace probatorii pe cauza penală.

Potrivit procuraturii, schema infracţională era condusă de un angajat al Poliţiei Ciocana, care a fost reţinut imediat după ce a transmis unui cetăţean mai multe pachete din polietilenă cu masă solidă de culoare cafenie, asemănătoare cu heroina cu o cantitate de aproximativ 20 gr.

De asemenea, în urma reţinerii poliţistului, ca rezultat al măsurilor întreprinse a fost depistată heroină cu greutatea de aproximativ 10 gr. Totodată, în automobilul de lux al acestuia au fost găsiţi peste 100 000 lei, printre care şi bani proveniţi din activitatea infracţională.

De menţionat că, angajatul Poliţiei prin intermediul influenţei exercitate asupra consumatorilor de droguri a determinat mai multe persoane să vîndă substanţele pe care le transmitea.

Schema de vânzare a drogurilor activa prin distribuirea mai multor tipuri de stuperfiante, acesta asigurând protecţia unor realizatori ca să nu fie cercetaţi sau documentaţi de ofiţerii de investigaţie din cadrul altor servicii. În schemă sunt implicate persoane condamnate anterior pentru infracţiuni similare.

Acţiunile de urmărire penală continuă, urmând a fi reţinute mai multe persoane implicate în realizarea drogurilor, precum şi unii consumatori care deţin funcţii în domeniul medicinii, învăţământului dar şi oameni de afaceri.