Poliţia bulgară, care anunţase că un cetăţean moldovean, cu paşaport românesc a fost reţinut şi audiat în cazul uciderii jurnalistei bulgare Victoria Marinova, a precizat însă, că persoana reţinută nu are calitatea de suspect şi urmează să fie eliberată. În schimb a fost reţinută o altă persoană care este interogată în prezent în calitate de suspect. Deocamdată nu se ştie ce cetăţenie are. Uniunea Europeană este indignată de uciderea odioasă a jurnalistei şi a cerut o investigaţie riguroasă. În acelaşi timp, jurnalistei îi sunt aduse omagii atât la Sofia, cât şi la Ruse, relatează trm.md.
Mii de oameni din întreaga ţară  şi colegi de breaslă care s-au adunat pentru a cinsti memoria jurnalistei  în vârstă de 30 de ani sunt indignaţi de moartea teribilă a acesteia. Conform  procurorilor, înainte să fie ucisă, ea fusese agresată sexual și bătută.

Cu puţin timp înainte de moarte, jurnalista investiga schemele de corupţie, privind fraudele  cu fonduri europene. Numeroşi observatori fac legături între moartea Victoriei Marinova şi profesia sa, iar UE a afirmat că Bulgaria este „lanterna roşie” a blocului comunitar în materie de libertatea presei.
Comisia  UE se așteaptă la o investigație rapidă și aprofundată din partea  autorităților  responsabile, care îi vor aduce pe cei vinovaţi  în fața justiției și vor clarifica dacă această crimă are legătură cu activitatea Victoriei.

Poliţia din Bulgaria a declarat că se îndoieşte că ar exista vreo legătură directă între moartea femeii şi activitatea pe care o desfăşura, ţinând cont că mai multe obiecte personale au dispărut.

Jurnalista de investigaţii Victoria Marinova a fost găsită fără suflare sâmbăta trecută pe malul Dunării, în oraşul Ruse. Ea este al treilea jurnalist ucis în UE în mai puţin de un an, după Daphne Caruana Galizia, din Malta, şi Jan Kuciak, din Slovacia.