Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a participat astăzi în cadrul aplicațiilor la protecție civilă, desfășurate la o fabrică de lactate din str. Sarmizegetusa nr.90. La ora 9.00 au sunat sirenele în sectorul Botanica, fiind dat start exercițiului.

Conform scenariului într-o  secție de producere a avut loc scurgere de amoniac, care risca să contamineze o suprafață mare din teritoriu. La fața locului au fost convocată comisia pentru situații excepționale și formațiunile benevole din cadrul întreprinderii. Pentru lichidarea consecințelor și prevenirea contaminării au fost mobilizați trei echipaje de pompieri. Salvatorii au lichidat scurgerea și au decontaminat zona. Mai mult, pompierii au fost implicați și la lichidarea unui incendiu, care a izbucnit într-o altă secție.

Aici grupe de protectori au evacuat sinistrați, reușind să stingă arderea fără ca aceasta să obțină răspândire. În aplicații au fost antrenate formațiunile benevole din cadrul întreprinderii, care au avut misiunea de a participa la lichidarea consecințelor situației excepționale, iar echipele sanitare au acordat primul ajutor medical.

Scopul exercițiului este de a verifica capacitățile de intervenție și reacționare operativă a  obiectivului în situații de risc. În total la aplicații au participat peste 50 de persoane, iar din întreprindere au fost evacuați 300 de angajați, care pe parcursul exercițiului și-au suspendat procesul. Astfel de exerciții se desfășoară pentru a îmbunătăți performanțele formațiunilor responsabile de intervenția primară a instituțiilor în situații de risc.