Aproximativ 2000 de persoane au participat sâmbătă, 20 aprilie, la campania de salubrizare în curțile de bloc din municipiul Chișinău. Potrivit Ion Burdiumov, șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA), alături de autoritățile municipale, campaniei i s-au alăturat voluntari, reprezentanți de ONG-uri, studenți și reprezentanți ai sindicatelor, transmite IPN, citată de Radio Chişinău.

Potrivit șefului DGLCA, cu 32 de unități de transport, au fost evacuate 62 de rute de gunoi. Preturilor de sector le-au fost repartizate în jur de zece mii de saci și patru mii de mănuși, care au fost împărțite, la solicitare, participanților la salubrizare.

Ion Burdiumov a îndemnat locatarii din curtea cărora nu s-a reușit evacuarea pungilor cu deșeuri să anunțe reprezentanții Direcției, așa încât până miercuri aceștia să reușească evacuarea.

Referindu-se la salubrizarea parcurilor din capitală, acțiune care nu a avut loc din cauza condițiilor meteo, Ion Burdiunov, a spus că se planifică ca parcurile și scuarurile să fie salubrizate după sărbătorile de Paști.

Acțiunea de salubrizare a curților de bloc face parte din seria „Curățenia generale de primăvară”, care are loc în perioada 4 martie-26 aprilie.