Ca urmare a unei informații operative și a percheziției autorizate, angajații Inspectoratului de poliție  Şoldăneşti au depistat la domiciliul unui bărbat, de 51 de ani, din satul  Vadul Raşcov, o armă de vânătoare de model TOZ deținută ilegal și peste 50 de cartușe de diferit calibru.

Întrebat despre provenința bunurilor, bărbatul  s-a încurcat în declarații, spunând că le-a găsit, acum câțiva ani,  pe malul Rîului Nistru.

Arma și munițiile au fost ridicate pentru a fi supuse expertizei balistice iar cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor în care deținătorul  a ajuns în posesia acestora. Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă pînă la 3 de  închisoare.

Evenimentul.md precizează că poliţiştii efectuează periodic controale pe această linie, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, iar în situaţiile în care se vor constata  nereguli se va aplica prevederile legale.

De asemenea, reiterăm, persoana care predă de bună voie arma de foc sau muniţiile pe care le deţine, fără autorizaţia corespunzătoare, este liberată de răspunderea penală.