Anul acesta, pe 30 octombrie, se împlinesc 27 de ani de la dispariţia tragică a artiştilor basarabeni Doina şi Ion Aldea Teodorovici. Moartea celor doi a ridicat numeroase teorii conspirative. Presa vremii a relatat succint tragedia şi a explicat cum s-a petrecut accidentul rutier care a dus la moartea celor doi soţi.

De 27 de ani, oamenii le păstrează amintirea, iar în această zi, la Chișinău, au loc acțiuni de comemorare. Familia regretaților artiști a organizat la Cimitirul Armenesc o slujbă de pomenire, iar la ora 18.00 va avea loc un marș de comemorare, organizat de Asociația Generația Unită, care va porni de la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt până la monumentul lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici.

În noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, la ora 2:30, mașina în care se deplasau cântăreții spre Chișinău, s-a lovit de un copac, în apropierea localității Coșereni, la 49 de kilometri de București.

Duetul Ion și Doina Aldea-Teodorovici s-a lansat la o seară de creație a regretatului poet Grigorie Vieru. Prin melodiile lor, au militat mereu pentru Unirea Basarabiei cu România. Ei sunt primii care, în 1989, au cântat despre Unire, despre Limba Română, despre Tricolor și despre Eminescu.