Prin punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe vor putea trece doar autoturismele, iar microbuzele și autocarele vor fi redirecționate către punctul de trecere Tudora-Starokazacie. Decizia a fost luată pentru a fluidiza traficul la frontieră, în contextul creșterii numărului de călători.

Ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Ana Marchitan, a declarat pentru agenție că acțiunea este implementată deja din dimineața zilei de astăzi și este aplicată în cazul în care fluxul de călători crește, scrie Moldpres.

Ca rezultat, traficul prin punctul Palanca-Maiaki-Udobnoe a fost fluidizat. Astfel, potrivit aplicației „Trafic online” de pe pagina web a Poliției de Frontieră, timpul mediu de așteptare în punctul respectiv era, în dimineața zilei de astăzi, de 30 de minute.

Propunerea de a redirecționa microbuzele și autocarele către punctul de trecere Tudora-Starokazacie a fost formulată de reprezentanții celor patru autorități de frontieră și vamale din Republica Moldova și Ucraina, care s-au întâlnit luni într-o ședința de lucru în punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe pentru a identifica acțiuni concrete de degajare a circulației transfrontaliere.

Conducătorii auto sunt informați despre noua regulă de trecere a frontierei prin punctele nominalizate de către patrulele mobile ale Poliției de Frontieră, care sunt amplasate pe direcțiile de deplasare spre punctele nominalizate și asigură redirecționarea traficului.

La sfârșitul săptămânii trecute, în PTF Tudora s-au înregistrat 17 860 traversări persoane, iar în PTF comun Palanca un număr de 10 231 traversări persoane.