În perioada 7 – 10 iunie curent, angajații Inspectoratului Național de Patrulare vor desfășura pe tot teritoriul țării acțiuni de depistare a șoferilor care încalcă RCR, și anume cei care depășesc regimul de viteză, conducerea în stare de ebrietate, etc.

Astfel, în doar câteva ore, 342 de șoferi care circulau cu mult peste limita admisă pe porțiunea de drum, alții 17 șoferi nu aveau permis de conducere, 15 conducători au urcat la volanul mașinii în stare de ebrietate alcoolică, iar 13 aveau parbrizul și suprafețele de geam ale portierelor din față umbrite. În baza platformei E-DATA, au fost verificate 554 de automobile, fiind întocmite 29 de procese-verbale pentru încălcări comise anterior în trafic.

Inspectoratul Național de Patrulare menționează că majoritatea accidentelor au loc din cauza conducătorilor auto care nu țin cont de importanța respectării Regulamentului Circulației Rutiere, de aceea, astfel de acțiuni au scopul de a micșora numărul accidentelor rutiere și de a reaminti șoferilor că viața are prioritate.