Lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău, pe toate cele șapte tronsoane, au început. Despre aceasta a anunțat Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, transmite MOLDPRES.

Astfel, muncitorii desfășoară lucrări de amenajare și organizare pe șantierele de lucru, de distribuire și nivelare a primului strat de piatră spartă, de terasare a subfundațiilor și a zidurilor de sprijin. Totodată, la clădirea administrativă au fost compactate golurile între grinzi și fundații și au loc lucrări de armare a plăcii de sol amplasată pe geo textil.

„România face ceea ce spune în Republica Moldova”, a scris Ambasadorul Daniel Ioniță pe pagina sa oficială de pe o rețea de socializare.

Gazoductul Ungheni-Chișinău reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iași-Ungheni-Chișinău. Acesta va avea o lungime de 120 km și o capacitate de a transporta anual circa 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale din România în Republica Moldova. Construcția conductei a fost lansată la începutul anului curent.