Maestrul FIDE Andrei Macovei a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial la șah între elevi pe categorii de vârstă. În runda a noua discipolul Școlii de șah din Chișinău a învins reprezentantul S.U.A. Banerjee Abhimanyu.

În clasamentul juniorilor până la 17 ani, Andrei a acumulat 8 puncte din 9 posibile, depășind cu 1,5 puncte șahistul clasat pe locul doi, scrie realitatea.md.

Andrei Macovei s-a antrenat de la 7 ani la Școala sportivă specializată nr. 7 din Chișinău sub îndrumarea antrenorului Vasile Greabca, maestru FIDE. Ulterior, s-a antrenat câțiva ani în grupa de avansați a maestrului internațional Victor Panuș. În prezent se antrenează sub îndrumarea maestrului internațional Sergiu Vedmediuc, frecventează și antrenamentele marelui maestru Dmitrii Svetușchin în cadrul Centrului de performanță al Federației de Șah.

Andrei este campionul Republicii Moldova între juniori, membru al lotului național.

 

Campionatul Mondial la șah s-a desfășurat în perioada 21 aprilie – 30 aprilie 2017 în orașul Iași, din România. La campionat au participat 576 de jucători din 41 de state ale lumii.