Cele 31 de autobuze de tip Citiport, livrate Chișinăului de compania „Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri Ltd” sunt identice cu autocarele livrate administrațiilor din Iași, Constanța și Ploiești. Analiza datelor din surse deschise arată, însă, că prețul unei unități pentru Chișinău este substanțial mai mic.

Astfel, administrația Chișinăului a plătit 129,5 mii de euro pentru o unitate de transport, cea din Constanța – 174 de mii, cea din Iași – 154 de mii de euro, cea din Ploiești – 167 de mii.

Mai scumpe decât autobuzele livrate Chișinăului sunt și unitățile de transport vândute în Cehia. Astfel, un vehicul livrat în această țară costă 175 de mii de euro.

Presa afiliată binomului PAS-PPDA vehicula, zilele trecute, cifra de 87 de mii de euro pentru un autobuz, livrat de „Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri Ltd” autorităților din Tagikistan. Aceasta uită să menționeze, însă, că respectiele vehicule sunt de tip Citibus, adică mai scurte decât cele de timp Citysport. De aici și prețul mai mic decât al celor livrate Chișinăului.