Un autocar românesc, ce transporta  25 de persoane, a fost implicat, miercuri dimineața,  într-un accident  în lanț la granița României cu Ungaria. Autoritățile maghiare susțin că ar fi vorba de cel puțin 10 victime.

Vama Nădlac II a fost fost închisă în urma accidentului produs pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria. Traficul a fost deviat prin Vama Nădlac I, respectiv pe DN7.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş,  a fost închisă, la solicitarea autorităţilor ungare.

Doi români se află printre victime, întrucât se anunță că în autocar se află o persoană încarcerată și una care a decedat, într-un autoturism – o persoană încarcerată și doi răniți, iar în microbuz – un decedat și doi răniți. Autocarul românesc aparține companiei Eurolines și efectua o cursă Hamburg -București.

Accidentul a avut loc la 2 kilometri de granița României.

Accidentul s-a produs chiar înainte de intrarea în România, în orașul Macău din județul Csongrád, iar în el au fost implicate mai multe maşini: un autocar cu numere de România, un microbuz cu numere de Bulgaria, două autoturisme şi un TIR.

Autoritățile maghiare  au anunțat inițial că sunt cel puțin 10 victime, dintre care trei sunt decedate.

Potrivit primelor informaţii, se pare că vizibilitatea foarte redusă – din cauza ceţii dense ar fi fost cauza producerii carambolului.