Parteneriatul dintre Moldova și SUA este bazat pe cooperare și apreciere reciprocă, iar în prezent, America joacă un rol crucial în dezvoltarea democrației, securității și prosperității economice a Moldovei. De această părere sunt congresmenii David Price și Pete Olson, autorii rezoluției înaintate Camerei Reprezentanților din SUA care prevedere intensificarea relațiilor cu Moldova.
„Parteneriatul Moldova-SUA este bazat  pe cooperare, apreciere reciprocă și dorința de a aprofunda legăturile sociale, politice și culturale dintre cele două națiuni. De când și-a obținut independența, Moldova a lucrat cu greu la fortificarea instituțiilor democratice, promovarea prosperității economice și la obținerea dreptului de a se autodetermina. Deja de mai mulți ani, statul pe care îl reprezint, Carolina de Nord, s-a bucurat de un parteneriat cu oamenii din Moldova, care dus la stabilirea unor legături strânse în domeniul academic, cultural, religios și militar. Eu sper ca statul Carolina de Nord, dar și toate Statele Unite ale Americii să continue să fie un partener de încredere în cadrul acestei colaborări, care durează deja mai mult de 25 de ani”, a declarat congresmanul David Price, într-un comunicat publicat pe site-ul său.
Colegul său din cadrul grupului parlamentar de prietenie Moldova-SUA, Pete Olson, congrasman de Texas, spune că SUA joacă acum un rol crucial în dezvoltarea democrației din țările Europei de Est.
„Iată de ce sunt mândru să mă alătur colegului meu, congresmanului David Price, și să înaintez această rezoluție, care prevede intensificarea relațiilor dintre SUA și Moldova. Sper în continuare că aceasta tânără democrație va continua să-și îmbunătățească guvernarea și va rămâne liberă să se orienteze spre Occident”, a declarat Pete Olson.
Inițiatorii rezoluției, congresmenii Price și Olson fac parte din grupul parlamentar de prietenie Moldova-SUA. Olson a discutat subiectul unei colaborări mai active dintre SUA și țara noastră cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în timpul recentei vizite la Washington a președintelui Partidului Democrat din Moldova.