penitenciar Un avocat din capitală este cercetat penal de Procuratura Anticorupţie sub aspectul traficului de influenţă.

Potrivit procurorilor, bănuitul, la începutul lunii iunie curent, susţinând că are influenţă asupra procurorului care conduce urmărirea penală pe un caz de trafic de fiinţe umane, a pretins de la o femeie care figura pe dosar 5 mii de euro. Pentru această sumă, avocatul a asigurat femeia că infracţiunea va fi recalificată în una pentru care se prevede o pedeapsă mai blândă.

La 5 iunie curent, avocatul aflându-se în raionul Anenii – Noi, în automobilul său, a primit o parte din banii pretinşi, restul sumei primind-o ieri, 19 iunie 2014.

Urmare percheziţiei efectuate în aceeaşi zi, în automobilul avocatului au fost depistaţi şi ridicaţi 4500 de euro. Actualmente, avocatul este reţinut pe un termen de 72 de ore.

Dacă va fi recunoscut vinovat de comiterea traficului de influenţă, bănuitul riscă o pedeapsă de până la 6 ani de închisoare cu privarea pe un anumit termen de dreptul de a exercita profesia de avocat.

Operaţiunea de documentare şi reţinere a avocatului a fost efectuată de către procurorii Procuraturii Anticorupţie şi ofiţerii Serviciului protecţie internă şi anticorupţie a MAI.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale